У Сумах на Хіммістечку “омолодили” тополину алею

02.02.2022

Біля Сумської міськлікарні №5 «зеленбудівці» обрізали тополі. У такий спосіб вони «омолодили» дерева. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала сумчанка Людмила Говійна.

“Біля нашої Сумської лікарні &5 була унікальна тополина алея. Тепер її “Зеленбуд”, як пояснили мені “зеленбудівці”, омолодили. Запитую:- Скільки років було деревам? Хто обстежував? Відповідь: – Не переживайте! Обслєдовали і комісія горсовєта протокол составила. А нам шо сказали – те й робимо. Знову запитую:- А хто вам сказав, пояснив, що саме таке знущання над деревами і є омолодження? Відповідь: – Женщіна, ідіть по своїм дєлам. Нам як сказали, так і робимо. Я, звичайно, не біолог, але у мене було таке враження, що тополі плакали і зараз їм дуже соромно стояти голими. Може, то моя фантазія? Хто з біологів знає як правильно?” – написала вона.

“Такий прийом омолодження дерев дійсно є. Він широко застосовувався ще за радянських часів. Обрізали тополі, липи, каштани. Але з точки зору естетики це дійсно жахливо. Якщо дерево хворе і небезпечне, то, можливо, краще посадати нове” – прокоментувала Світлана Мороз.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: