Сумська ОДА погрожує звернутися до правоохоронних органів через борги КППВ

02.02.2022

Керівництво тов «котельня північного промвузла» та ат «снво» має виконувати взяті на себе зобов’язання перед облдержадміністрацією. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, вкотре зібравши за «круглим столом» усіх, від кого залежить безперебійне теплопостачання для третини обласного центру, міста Суми, що перебуває в зоні діяльності Котельні Північного промвузла.

Під час наради керівництво ТОВ «КППВ» повідомило, що підприємство на минулому тижні розрахувалося з боргами перед ГК «Нафтогаз Трейдинг».

Але водночас котельня має заборгованість перед АТ «Сумигаз» за послугу з розподілу природного газу за листопад – грудень 2021 року у сумі 12,8 млн гривень та за січень 2022 року – 3,22 млн гривень. На цьому наголосив голова правління АТ «Сумигаз» Костянтин ТАЦЬКИЙ.

За його словами, ТОВ «КППВ» порушує вимоги чинного законодавства та умови Типового договору розподілу природного газу. У керівництва котельні своя позиція – підприємство чекає від Сумської міської ради компенсації різниці в тарифах, гарантованої Меморандумом щодо сталого проходження опалювального сезону.

Дмитро Живицький звернувся до керівника АТ «Сумське НВО» Володимира ЛУК’ЯНЕНКА: «Ми пам’ятаємо, як спільно запускали Котельню Північного промвузла в опалювальний сезон. Зі значною затримкою! І в цьому залі була спільна домовленість, що підприємство сплачуватиме як борг перед «АТ «Сумигаз», що утворився за минулі роки (згідно з договором реструктуризації), так і проводитиме поточні розрахунки за газ та його транспортування. Але ви не виконуєте свої зобов’язання».

Керівники ТОВ «КППВ» та АТ «Сумське НВО» також відмовляються надати розрахунки про те, скільки коштів надійшло на рахунки ТОВ «КППВ» від споживачів і на яку суму підприємство виплатило заборгованість.

«Потрібно скласти план-графік погашення заборгованості. Спільно прийняти рішення, яким чином буде погашатися заборгованість перед АТ «Сумигаз», АТ «Сумиобленерго», ТОВ «Енера Суми», ТОВ «Сумитеплоенерго», – наголосив Дмитро Живицький. Він доручив скласти план-графік погашення заборгованості і надати документи щодо отриманих і сплачених підприємством коштів, щоб не виявилося, що гроші з підприємства «виводяться», замість оплати за розподіл природного газу. В іншому ж випадку, Сумська облдержадміністрація буде змушена звернутися до правоохоронних органів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: