Які речі варто зібрати сумчанам на випадок надзвичайної ситуації?

02.02.2022

Гроші, документи, предмети особистої гігієни та ліки. Журналісти розпитали у експертів, що варто покласти до «тривожної валізи» на випадок загрози війни або надзвичайної ситуації та як уникнути паніки, якщо такий набір речей таки знадобиться.

Військовий Олександр Мордавюк тривожну валізу триває зібраним завжди. До переліку необхідних речей  поклав також ніж, противогаз, скотч, мобільний телефон. Документи та гроші радить тривати в окремому пакеті або зіп-локу. Не менш важливо тримати на поготові їжу.

За словами лікаря-терапевта Марини Книш, до тривожної валізти слід покласти бинт, спирт, перчатки одноразові, а також неболюючі та жарознижуючі препарати, та від кишкової інфекції, даіреї та хронічних захворбювань.

Утім список речей індивідуальний, усе залежить від того військова чи цивільна людина. Та найголовніше – ніколи не піддаватися паніці та чітко виконувати усі інструкції.

“Люди повинні знати, що у разі надзвичайної ситуації обов’язково спрацює система оповіщення. Почувши сигнал про тривогу треба увімкнути телевізор або радіо для подальших інструкцій”, – зазначив директор департаменту цивільного захисту Сумської ОДА Олександр Милаш.

Він додав, що наразі в області знаходиться більше 1000 сховищ та протирадіаційних укриттів.

Усі подробиці –  у сюжеті:

СТС

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: