03.02.2022
Минулого року Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв започаткував проєкт «Сумщина гастрономічна: традиційна кухня регіону», метою якого є збір рецептів автентичних страв та напоїв, притаманних нашому краю.
Працівники відділу культури, туризму, молоді та спорту Чернеччинської сільської ради Охтирського району активно долучилися до проєкту, підготувавши матеріали та презентації декількох традиційних страв. Серед них: «Квас із суцвіття бузини» (с. Хухра), «Шулики з маком та медом» (с. Кардашівка), «Слобожанські святкові пиріжки з начинкою з яєць та зеленої цибулі» (с. Сонячне) та «Сало у цибулинні» (с. Бугрувате).
Відновлення та збереження нематеріальної культурної спадщини відіграє важливу роль у формуванні культурної ідентичності, гастрономічного різноманіття і традицій Чернеччинської громади.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
02.12.2025 Смертельне полювання дронів і дощ із 20 авіабомб: Сумщина пережила пекельну добу з жертвами та руїнами
02.12.2025 Сумська «демографічна прірва»: місто вимирає у 5 разів швидше, ніж ми думали. Шокуючий прогноз майбутнього
01.12.2025 Олександр Качура привіз гуманітарну допомогу та оголосив ремонт центру для ВПО у Шосткинській громаді
01.12.2025 «Не слабка стать»: Сумські амазонки влаштували «рознос» у Львові та повернулися з нагородами
01.12.2025 Сумщина під вогнем: понад 50 обстрілів за добу — де окупанти били найжорсткіше