Рецепти господинь з Охтирщини відзначили дипломами

03.02.2022

Минулого року Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв започаткував проєкт «Сумщина гастрономічна: традиційна кухня регіону», метою якого є збір рецептів автентичних страв та напоїв, притаманних нашому краю.

Працівники відділу культури, туризму, молоді та спорту Чернеччинської сільської ради Охтирського району активно долучилися до проєкту, підготувавши матеріали та презентації декількох традиційних страв. Серед них: «Квас із суцвіття бузини» (с. Хухра), «Шулики з маком та медом» (с. Кардашівка), «Слобожанські святкові пиріжки з начинкою з яєць та зеленої цибулі» (с. Сонячне) та «Сало у цибулинні» (с. Бугрувате).

Відновлення та збереження нематеріальної культурної спадщини відіграє важливу роль у формуванні культурної ідентичності, гастрономічного різноманіття і традицій Чернеччинської громади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
10.10.2025 Пекельна доба на Сумщині: 21 година під сиренами, поранені, евакуація і темрява без світла
10.10.2025 Гендиректор ДТЕК говорить, що блекауту не буде. Кому вірити: йому чи вимкненому світлу в квартирі?
10.10.2025 Сумщина знову у темряві: “Укренерго” запустило СпецГАВ — найжорсткіші відключення світла
10.10.2025 Військовий-тенісист міг потрапити під обстріл під час зустрічі з дітьми у Сумах
10.10.2025 У Конотопі трамваї зупинили повністю, а воду почали подавати по графіку
10.10.2025 Над Україною і Сумщиною – війна в небі: сотні цілей противника знищені

Коментарі: