03.02.2022
Минулого року Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв започаткував проєкт «Сумщина гастрономічна: традиційна кухня регіону», метою якого є збір рецептів автентичних страв та напоїв, притаманних нашому краю.
Працівники відділу культури, туризму, молоді та спорту Чернеччинської сільської ради Охтирського району активно долучилися до проєкту, підготувавши матеріали та презентації декількох традиційних страв. Серед них: «Квас із суцвіття бузини» (с. Хухра), «Шулики з маком та медом» (с. Кардашівка), «Слобожанські святкові пиріжки з начинкою з яєць та зеленої цибулі» (с. Сонячне) та «Сало у цибулинні» (с. Бугрувате).
Відновлення та збереження нематеріальної культурної спадщини відіграє важливу роль у формуванні культурної ідентичності, гастрономічного різноманіття і традицій Чернеччинської громади.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
09.05.2024 Вночі та зранку росіяни здійснили 6 обстрілів Сумської області
08.05.2024 Протягом дня на Сумщині зафіксовано 183 вибухи
08.05.2024 Ворог ударив по школі на Сумщині
08.05.2024 Вночі та зранку росіяни здійснили 3 обстріли Сумської області
08.05.2024 «Північний Схід робе хіт»: сумчани створили музичний лейбл