Рецепти господинь з Охтирщини відзначили дипломами

03.02.2022

Минулого року Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв започаткував проєкт «Сумщина гастрономічна: традиційна кухня регіону», метою якого є збір рецептів автентичних страв та напоїв, притаманних нашому краю.

Працівники відділу культури, туризму, молоді та спорту Чернеччинської сільської ради Охтирського району активно долучилися до проєкту, підготувавши матеріали та презентації декількох традиційних страв. Серед них: «Квас із суцвіття бузини» (с. Хухра), «Шулики з маком та медом» (с. Кардашівка), «Слобожанські святкові пиріжки з начинкою з яєць та зеленої цибулі» (с. Сонячне) та «Сало у цибулинні» (с. Бугрувате).

Відновлення та збереження нематеріальної культурної спадщини відіграє важливу роль у формуванні культурної ідентичності, гастрономічного різноманіття і традицій Чернеччинської громади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.07.2025 Безпекова ситуація в Сумській області станом на ранок 1 липня
01.07.2025 Двічі втратили домівку: багатодітна родина з Краснопілля оселилась у модульному містечку на Сумщині
01.07.2025 У Кролевці попрощаються із захисником Володимиром Сербіним
01.07.2025 Рятувальники завершили аварійно-відновлювальні роботи в Лебедині
01.07.2025 У Сумах патрульні розшукали водійку, яка залишила місце ДТП
01.07.2025 На Сумському напрямку українські воїни відбили 17 атак росіян

Коментарі: