На реставрацію садиби Кеніга необхідно 150 мільйонів

04.02.2022

Тростянецька міська рада повідомляє, що 2022 рік може стати для  громади роком початку масштабної реконструкції та реставрації архітектурної пам’ятки національного значення і головної туристичної принади  краю — садиби Л. Є. Кеніга, яка включає в себе Круглий двір.

Про це говорили представники Міністерства культури, які прибули до Тростянця з робочим візитом з метою відбору об’єктів культурної спадщини Сумщини для фінансування в межах державної програми «Велика реставрація».

Разом із радниками Міністерства культури Максимом Казанніковим та Віктором Гребенюком місцеві чиновники оглянули об’єкти та ознайомилися з проектно-кошторисною документацією з реставрації садиби Л. Кеніга.

“Тростянецька міська рада вже розробила всю необхідну документацію по даному об’єкту й наразі вона проходить експертну оцінку, – зазначив Максим Синявін, профільний заступник міського голови. – Експертні висновки очікуємо наприкінці поточного місяця. Далі – тендерні процедури й, безпосередньо, комплексна реставрація”.

Згідно з проєктом, реставрація комплексної пам’ятки архітектури «Садиба Л. Є. Кеніга» розрахована на три роки. Загальна кошторисна вартість проєкту – 150 мільйонів гривень. На перший етап, яким передбачено часткову реставрацію Круглого двору, розрахункова потреба в коштах складає 70 мільйонів гривень. Після експертної оцінки й проведення тендеру для визначення виконавця робіт, реконструкція Круглого двору має розпочатися в квітні-травні 2022 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: