На Сумщині медиків закликають інформувати про порушення прав щодо виплати зарплат

04.02.2022

Управління Держпраці проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед лікувально-профілактичних установ на території Сумщини з метою недопущення порушення прав медичних працівників.

Так, згідно Постанови, розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці встановлений у межах фонду оплати праці на 2022 рік на рівні не менше:

20 000 гривень – для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

13 500 гривень – для фахівців з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.

Наразі трапляються випадки, коли працівників спонукають писати заяви про переведення на неповний робочий день для мінімізації витрат на оплату праці. Держпраці нагадує, що така заява є волевиявленням самого працівника. Жоден роботодавець не має законних підстав примушувати писати вищевказану заяву.

Управління Держпраці закликає медиків Сумщини повідомляти про дані факти до територіального органу в письмовій формі. Посадовці Управління реагуватимуть на звернення медпрацівників негайно.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: