У Сумах через пандемію скоротили випуск тролейбусів на лінію

04.02.2022

Загадково у нас розміщують зупинки. Багато років у Сумах на вул. Петропавлівській існувала однойменна зупинка. І ось наприкінці минулого року почали облаштовувати нову, метрів за 300. Питається, навіщо? Логіка де? І чим не влаштовувала стара, де є можливість сховатися від негоди, а головне – поряд пішохідний перехід та на вул. 20 років Перемоги, та на вул. Петропавлівська.

Цікаво, чи громадський транспорт тепер на цих двох зупинках зупинятиметься? Чи одну з них пізніше заберуть? Усі ці питання сумчан переадресували КП «Електроавтотранс».

– Справді, з 26 січня на вул. 20 років Перемоги почала діяти нова зупинка, називається вона «1-ша міська лікарня» та знаходиться практично навпроти однойменної зупинки з боку пам’ятника «Батьківщина-мати». Обидві зупинки – і стара, і нова – залишаться діючими. Просто на новій зупинятимуться тролейбуси №3, 4, 8, 14, 16 та автобус №62, що прямують до аеропорту. А на старій – лише автобус №64 Добровільна – Добровільна, який повертає до 1-ї міськлікарні. Маршрутки зможуть зупинятися як на старій, так і на новій зупинках.

Нагадаємо, що розв’язка на перехресті вул. 20 років Перемоги – вул. Г. Кондратьєва була дуже складна, тому тут було одне з небагатьох місць, де у години пік траплялися пробки. Облаштування додаткової смуги на вул. 20 років Перемоги дозволило вирішити цю проблему. Роботи коштували бюджету 19,4 млн грн. У них увійшло й облаштування нової зупинки, яка відповідає новим вимогам безпеки руху, оскільки має кишеню для заїзду. Щоправда, пасажирам доведеться чекати транспорту просто неба, адже зупинкового комплексу ще немає.

– На жаль, чекати комунальний транспорт доведеться довше, ніж звичайно, – доповнює інформацію прес-секретар КП «Електроавтотранс» Ірина Крячко. – Бо пандемія внесла корективи до нашої роботи. У зв’язку з великою кількістю хворих серед водіїв (станом на 26 січня – 20 осіб) підприємство змушене скоротити денний випуск: замість 64 тролейбусів на лінії поки що працюватимуть лише 57. Скільки одиниць транспорту залишиться далі, передбачити важко. Тим не менш, служба руху розподіляє тролейбуси та автобуси таким чином, щоб максимально забезпечити перевезення у години пік. Ми просимо сумчан з розумінням ставитися до ситуації, що склалася, і планувати свої поїздки з урахуванням обставин.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: