04.02.2022
Вже в усіх українських школах і садочках розпочали готувати за новими правилами та рецептами.
Про це повідомляє пресслужба МОЗ, пише «Я і Закон».
«Реформа шкільного харчування розпочалася за ініціативи першої леді Олена Зеленська. Технологічні карти для оновленого шкільного меню розробляв кулінарний експерт Євген Клопотенко з командою», — йдеться в повідомленні.
Тож які норми харчування в закладах освіти зазнали змін?
У стравах обмежують кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження.
Зменшена кількість соків.
Знижені норми споживання хліба та картоплі.
Збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.
«Тепер ви не знайдете в дитячій столовій ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби. Адже ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування», — зазначили в МОЗ.
Перевірити, чи відповідає меню у навчальному закладі вашої дитини оновленим нормам, можна на сайті МОЗ, де у вільному доступі викладені всі технологічні карти (https://bit.ly/3Fpip0M) на страви.
Якщо ви раптом виявите порушення, то зверніться до адміністрації закладу, а в разі потреби – залиште скаргу через чат-бот у Telegram Держпродспоживслужби – https://t.me/derzhspozhivsluzhba_bot.
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
01.07.2025 Двічі втратили домівку: багатодітна родина з Краснопілля оселилась у модульному містечку на Сумщині
01.07.2025 У Кролевці попрощаються із захисником Володимиром Сербіним
01.07.2025 Рятувальники завершили аварійно-відновлювальні роботи в Лебедині
01.07.2025 У Сумах патрульні розшукали водійку, яка залишила місце ДТП
01.07.2025 На Сумському напрямку українські воїни відбили 17 атак росіян