Білопільська лікарня підсилилася кріоциліндрами та обладнала киснепровадами корпуси, де лікуються ковідні хворі

04.02.2022

У Білопільській міській лікарні нове обладнання, а саме – чотири кріоциліндри.

Про це розповів головний лікар Білопільської міської лікарні Юрій Мартиненко і ми разом подивилися, де встановлюють це обладнання.

– Кріоциліндр – це така велика ємність для збереження рідкого кисню, – почав пояснення Юрій Іванович. – Є різні ємності. У нас встановлюємо чотири. Одна – дуже потужна, для зберігання трьох тонн кисню. І три менші – по пів тонни. Кисень завозять спеціальні машини, заповнюють ці ємності і потім через спеціальне обладнання кисень розріджується, доводиться до газоподібного стану і надходить до кисневих точок, де вже ним дихають хворі.

Встановлення кріоциліндрів знімає одну, дуже важливу, я б сказав, життєво важливу проблему: безперебійне дихання киснезалежних хворих. До цього у нас працювало кілька схем подачі кисню: через кисневі балони, кисневі концентратори. У пік навантажень нам доводилося щодня, а то й кілька разів на день їздити в Суми, аби заправити балони киснем. Звичайно, запас ми мали, але перебої з постачанням були у деяких лікарнях. Встановлення кріоциліндрів, їх наповнення рідким киснем дозволить працювати безперебійно півтора-два тижні всій лікарні.

Киснепроводами обладнано всі корпуси, де лікуються ковідні хворі

Встановлювати обладнання на вулиці у спеціально відведеному місці і переобладнувати киснепроводи всередині лікарні почали після відносного спаду хвороби, одразу після Нового року. Ми розуміли, і ситуація зараз це підтверджує, що нова хвиля епідемії почнеться десь із лютого. Тож старалися максимально виконати роботи, аби не залежати від привозних балонів.

Облаштування майданчика, де встановлено ці циліндри, профінансує міський бюджет. Безпосередньо обладнання придбане за кошти Національної служби здоров’я України, а всі роботи виконуємо ми за кошти лікарні: це встановлення, переобладнання киснепроводів усередині приміщення. Вся вартість проєкту становить 3 мільйони 700 тисяч гривень. Це кошти, зароблені нашою лікарнею.

Наші працівники пройшли навчання щодо користування цим обладнанням. З кожним днем хворих у стаціонарі стає більше, тож кілька днів – і ми встигнемо запустити цю систему подачі кисню. Втім, стара теж працює, демонтувати її не будемо, вона залишиться в резерві.

Бажаю всім не хворіти і не скористатися нашими нововведеннями, а про своє здоров’я турбуватися заздалегідь: вакцинуватися, за найменших ознак хвороби звертатися до лікаря, дотримуватися правил особистої гігієни!

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: