Шосткинці звернуться до Кабміну щодо зростання тарифів на тепло

06.02.2022

Днями у Шостці відбувся круглий стіл Офісу розвитку громад, на якому обговорювали чинні тарифи на опалення для бізнесу.

Як заявили підприємці, що прийшли на засідання, нинішні рахунки за опалення, які приносять магазинам, перевищують доходи цих магазинів. Підприємці опинилися загнаними в кут, бо дозвіл на автономне опалення їм не дають і сплачувати за чинними тарифами послуги теплопостачання теж не в змозі.

Нюанси формування тарифів та зміни в законодавстві представникам малого та середнього бізнесу роз’яснила начальник управління економіки Шосткинської міської ради Дар’я Гребенюк. Представники теплопостачального підприємства “ШП “Харківенергоремонт”, що були запрошені на зустріч, не з’явилися. Натомість запропонували представникам малого та середнього бізнесу прийти на зустріч на території теплопостачального підприємства.

Як повідомила Дар’я Гребенюк, 4 лютого відбулася нарада з ініціативною групою підприємців за участю шосткинського міського голови Миколи Ноги.

– Питання плати за послуги з постачання теплової енергії для суб’єктів господарювання в цьому опалювальному періоді стало випробуванням. Підприємці наголошують на відсутності можливості сплачувати за виставленими рахунками. Зміна у системі розподілу теплової енергії, збільшення ціни на природний газ, а в результаті збільшення платежів за послуги з постачання теплової енергії (в порівнянні з минулим роком, майже у три рази) ставить під загрозу ведення бізнесу. Було вирішено звернутися до Кабінету Міністрів України, до Міністерства розвитку громад та територій України щодо стабілізації ситуації на ринку енергоресурсів, підтримки малого бізнесу та надання їм можливості вибору альтернативних джерел опалення, – інформує начальник управління економіки Шосткинської міської ради.

ШосткаІнфо

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: