Неможна співати й кричати з балконів: Для охтирчан встановлять нові Правила тиші

06.02.2022

На одному з чергових засідань Охтирської міської ради депутати роглянуть нові Правила додержання тиші на території громади. Чи можна буде грати на музичних інструментах та проводити ремонтні роботи, влаштовувати дискотеку вдома та запускати феєрверки на вулиці коли заманеться?

Нові правила додержання тиші передбачають, що  забороняється впродовж доби перевищувати рівні шуму, встановлені санітарними нормами. Тобто не можна умикати телевізори, радіоприймачі, магнітофони та іншу звуковідтворюючу апаратуру з рівнем звуку, що порушує спокій мешканців багатоквартирних будинків; а також програвати музику, співати, свистіти, кричати з балконів, лоджій та відкритих вікон будинків.

Гра на музичних інструментах не повинна порушувати спокій мешканців багатоквартирних будинків.

Проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні – цілодобово. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про їх  початок. За згодою мешканців роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.

Також не можна без згоди мешканців будинку, яка засвідчена рішенням зборів співвласників, проведених у встановленому законодавством порядку, розміщувати розважальні заклади, заклади ресторанного господарства (громадського харчування), торгівлі, побутового обслуговування, інші організації і заклади, діяльність яких порушує право мешканців будинку на тишу.

Щодо салютів, то їхнє використання забороняється з місць, відстань від яких менша ніж 100 м до потенційно-небезпечних об’єктів, підприємств, місць продажу та зберігання паливно-мастильних матеріалів, лікувальних закладів, будинків-інтернатів, дитячих установ, закладів освіти та інших громадських споруд, житлових будинків, високовольтних ліній електромереж. Табу на феєрверки поширюється  з мостів, шляхопроводів, транспортних магістралей, поблизу нафто -, газопроводів; з території об’єктів, що мають важливе історико-культурне значення, а також поблизу пам’ятників історії і культури;  з кладовищ та з балконів та дахів будинків.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: