Охтирка готується до повені

06.02.2022

На початку лютого охтирський міський голова Павло Кузьменко підписав розпорядження “Про створення постійно діючої комісії  по проведенню робіт щодо сталого пропуску льодоходу річки Охтирка”.

Міська влада завчасно готується до сезону паводків шляхом очищення русла Охтирка від ділянок захаращених чагарником, поваленими деревами та сміттям. Адже охтирчани дуже добре пам`ятають наслідки повені 1 квітня 2018 року. Тоді вода піднялась майже на метр, були підтоплені будинки та господарські приміщення. Правоохоронці та пожежники на човнах евакуювали людей, які не змогли самостійно врятуватися від високої води у безпечне місце. Потерпілих людей тоді розміщали у готелі, приміщенні лікарні, а дехто  чекав на спад води у родичів. Згодом влада прийняла рішення про розриття частини шляху на об`їзній дорозі, аби дати воді змогу потрапити до Ворскли. Домівки сотень охтирчан чотири роки тому значно постраждали . Пліснява та сирість в деяких з них і досі про себе нагадує.

Тож аби уникнути таких катастрофічних наслідків, охтирська влада створила постійно діючу комісію з проведенню робіт щодо сталого пропуску льодоходу річки Охтирка та очищенню ділянок захаращених чагарником, поваленими деревами, сміттям русла, струмків та їх прибережних захисних смуг та дерев прибережної смуги, які можуть при падінні завадити пропуску льодоходу, повені та паводків.

Постійно діючій комісії  необхідно в термін до 15 лютого розробити план заходів проведення робіт по очищенню річкового  русла із зазначенням нумерації цих ділянок згідно «Акту обстеження  русла річки Охтирка, струмків та їх прибережних захисних смуг» від 17 листопада та подати на розгляд Охтирської міської ради.

Згодом потрібно буде погодити План з Регіональним офісом водних ресурсів у Сумській області та Державною екологічною інспекцією у Сумській області.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: