У Глухові виділили фінансову підтримку для комунальних підприємств

07.02.2022

На сесії Глухівської міської ради прийняли програму фінансової підтримки комунальних підприємств на 2022 рік.

У переліку тих, кому необхідна допомога, чотири установи, загальна сума підтримки яких на рік складає 315 тис. грн. Так, для КП «Баницьке» та «Полошківське» передбачено по 105 тис. грн бюджетних коштів, для житлового комунального центру – 57, для ДП «Мальва» КП «Баницьке» – 48 тис. грн.

Ці підприємства свого часу були створені для надання послуг з благоустрою, забезпечення населених пунктів централізованим водопостачанням, а також виконання інших видів робіт у галузі житлово-комунального господарства всієї територіальної громади. Однак на сьогодні матеріально-технічна база морально застаріла та фізично зношена. Чинні тарифи на послуги не повністю забезпечують відшкодування витрат на їх надання. Крім того, не все населення своєчасно сплачує кошти за отримані послуги. Зростають тарифи на енергоносії, витрати на оплату праці, придбання необхідних матеріалів, сплату податків тощо.

Все це призвело до того, що комунальним підприємствам не вистачає обігових коштів на придбання матеріалів для виконання робіт з утримання та оновлення інженерних мереж, придбання необхідних технічних засобів, оновлення матеріальної бази та забезпечення належного рівня послуг. Як показала практика, поки єдиним правильним рішенням є надання фінансової підтримки власним комунальним підприємствам.

shostka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: