Хто відповідатиме за тероборону у Сумах?

07.02.2022

Перший заступник мера Сум Михайло Бондаренко на апаратній нараді в Сумській мерії 7 лютого дав доручення відділу роботи з правоохоронними органами щодо територіальної оборони.

Зокрема, дати пропозиції щодо кандидатури на посаду людини, яка відповідатиме за оборону. Така посада має бути створена за ЗУ «Про основи національного опору» та Постановою Кабміну про добровільні формування тероборони. Тому від фахівців чекають зміни у посадовій інструкції на даний момент, а також бачення доцільності створення штатного структурного підрозділу з питань організації тероборони у виконавчих органах Сумської міськради.

Також, враховуючи численні звернення громадських організацій щодо тероборони, відділу роботи з правоохоронними органами разом із правовим управлінням доручено продумати та розробити Положення щодо роботи виконкому в даному напрямку – щодо роботи з громадськими формуваннями та їх створення на території Сумської міської ТГ.

«У рамках дій щодо покращення заходів з тероборони також доручаю відділу з питань НС та департаменту інфраструктури міста відповідно до інформації, яку вони отримали під час перевірки об’єктів укриття (бомбосховища, підвальні приміщення для захисту населення тощо): розробити інформацію та надати керуючим організаціям знаки розпізнавання, контактну інформацію організацій, що відповідають за такі об’єкти; а керуючим організаціям – навести лад у захисних приміщеннях та підготувати їх до використання за призначенням. Департаменту інфраструктури міста доручаю проаналізувати необхідність ремонту таких об’єктів та підготувати (за потреби) кошторис таких ремонтів», – підсумував чиновник.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: