У Шостці збільшилася кількість стаціонарних хворих на коронавірус

07.02.2022

Протягом останнього тижня у Шосткинській громаді спостерігалася негативна динаміка за кількістю хворих на Covid-19. На цьому акцентували уваги медики у ході апаратної наради.

«Зараз по громаді амбулаторно лікуються 849 осіб. З них 92 дитини. Приріст у порівнянні з попереднім тижнем 39%», – розповів директор Шосткинського Центру ПМСД Олександр Жук.

Для зручності пацієнтів матеріал на ПЛР-дослідження забирають у кожній амбулаторії. За минулий тиждень у Суми направили 1027 зразків.

«Статично ми спостерігаємо, що більше половини від доставлених зразків виявляються позитивними», – констатує Олександр Жук.

Збільшується і кількість стаціонарних хворих. На ранок 7 січня в інфекційному відділенні лежало 73 людини, 67 з них мають підтверджений діагноз Covid-19. За перший тиждень лютого виписали 57 осіб.

«Кількість госпіталізацій десь у 2 рази більша, ніж у минулому місяці. Хворих хоч і більше, але вони «легші». Менше ліжкоднів проводять у лікарні. Постійно у відділенні знаходиться 7-10 дітей. На жаль, поступають діти маленькі, грудні. На минулому тижні 11-місячну дитину реанімобілем дитячої лікарні відвезли в обласну лікарню. Там усе добре», – розповів головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин.

Олег Штогрин закликав шосткинців своєчасно звертатися до сімейних лікарів, а не чекати до вихідних чи до ночі, поки  самопочуття погіршиться.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: