У Сумах медики дитячої міськлікарні ще не отримали підвищені зарплати

07.02.2022

Згідно з постановою Кабміну, з січня цього року зарплата лікаря має становити не менше ніж 20 тис. грн, а середнього медичного персоналу – 13,5 тис. грн. На сьогодні, як повідомила 7 лютого на апаратній нараді в мерії начальник міськздоров’я Олена Чумаченко, у лікувальних закладах Сум зарплату виплачено у повному обсязі, крім дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.

«При нарахуванні зарплати у січні вимоги постанови були повністю виконані, – уточнила чиновник. – Виплати було здійснено за рахунок коштів НСЗУ, які залишилися на рахунках лікарень на 1 січня. Наразі триває процедура підписання договорів із НСЗУ на 2022 рік – шість із дев’яти медустанов їх вже отримали. Вони їх вивчають та підписують. Лікарні розумітимуть, який бюджет на цей рік вони мають.

Дитяча міськлікарня на кінець минулого року теж мала на рахунках гроші, але вони дозволили виплатити лише першу частину зарплати – тобто аванс. НСЗУ ще договір їм не надіслала. Але ми очікуємо, що можливо це буде вже сьогодні. Перші договори ми почали одержувати у п’ятницю. Оскільки поки що дитяча міськлікарня його не має – заборгованість із зарплати становить 4 млн 915 тис. грн. Сподіваємося, що у найближчі день-два лікарня отримає договір та фінансовий ресурс для погашення заборгованості із заробітної плати. Щоправда, згідно з колективним договором, сьогодні вже спливає термін виплат».

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: