Ямпільчан, які не укладуть договір на вивіз сміття, штрафуватимуть

07.02.2022

На виконання статті 7, пункту 1 статті 25 Закону України «Про житлово – комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом. У зв’язку з цим, із 1 січня 2020 року укладання договору на вивіз сміття є обов’язковим для усіх. Про це інформує офіційний сайт Ямпільської селищної ради.

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до частини другої статті 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу:

– на громадян – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн);

– на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги» та «Про благоустрій населених пунктів», що тягне за собою адміністративну відповідальність.

На території Ямпільської селищної ради послуги з вивезення побутових відходів надає КП «Ямпільське».

Мешканці багатоповерхових будинків та мешканці приватного сектору смт Ямпіль можуть приєднатися до Публічного договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами з урахуванням статей 633, 634, 641 та 642 Цивільного кодексу України шляхом приєднання Споживача до умов цього договору згідно з заявою-приєднанням або шляхом вчинення Споживачем дій, які засвідчують його бажання укласти договір (фактичне користування послугою, оплата за надану послугу та ін.).

Юридичним особам та фізичним особам підприємцям для укладання договору на вивезення побутових відходів звертатись за адресою: смт Ямпіль, бульв. Ювілейний, 1, каб. 15.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: