На Сумщині викрили водія з підробленим водійським

07.02.2022

Під час патрулювання селища Ямпіль співробітники у складі групи реагування патрульної поліції побачили автомобіль ВАЗ-2112, що порушив Правила дорожнього руху. Транспортний засіб зупинили. За кермом перебував 39-річний житель міста Дружба.

При перевірці документів правоохоронці помітили, що водійське посвідчення має ознаки підробки, а перевіривши по базі з’ясувалося, що громадянина ще в 2020 році судом було позбавлено права керування транспортними засобами на три роки. Тоді чоловік скоїв наїзд на пішохода й залишив місце скоєння ДТП. Його розшукали і з’ясували, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. На нього був складений адміністративний протокол за ознаками ч. 4 ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» КУпАП.

Підроблений документ у чоловіка поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження.

Пізніше громадянин зізнався правоохоронцям, що купив водійське посвідчення в столиці за 4 000 гривень.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: