У лікарнях Сумщини вже працює придбане в минулому році кисневе обладнання

08.02.2022

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Олена Бойко та виконуючий обов’язки начальника обласного управління охорони здоров’я Анатолій Котляр відвідали Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни та Сумську міську клінічну лікарню Святого Пантелеймона, де встановлене обладнання для централізованого киснепостачання до ліжок з хворими на COVID-19.

Як повідомила Олена Бойко, у минулому році за кошти державного бюджету було закуплене кисневе обладнання для лікарень області, які надають допомогу для ковідних хворих.

Зокрема, 24 грудня минулого року Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни отримав два кріоциліндри з за кошти держбюджету в розмірі 659 тис. грн. Що дало можливість додатково встановити 98 кисневих точок. Станом на сьогодні кількість ліжок, забезпечених централізованою подачею кисню, – 170 шт., зайнято 77 ліжок, в тому числі із 8 ліжок інтенсивної терапії зайнято 7 ліжок.

Сумська міська клінічна лікарня Святого Пантелеймона отримала 4 кріоциліндри, на що було витрачено 1, 318 млн грн з державного бюджету. Встановлено додатково 88 кисневих точок. Станом на сьогодні кількість ліжок, забезпечених централізованою подачею кисню склала 150 шт., зайнято 40 ліжок, в тому числі із 6 ліжок інтенсивної терапії зайнято 5 ліжок.

«Крім того, лікарня Святого Пантелеймона була учасником закупівлі кисневих станцій в рамках окремої програми Міністерства охорони здоров’я України, – повідомила Олена Бойко. – Закуповувалися ці станції централізовано. Киснева станція вже доставлена в лікарню, найближчим часом вона почне працювати і безпосередньо подавати кисень в мережу для ковідних хворих».

Директор закладу Володимир Поцелуєв подякував облдержадміністрації та обласному управлінню охорони здоров’я за підтримку медичних закладів і поінформував, що найближчим часом розпочнуться роботи з улаштування додаткових кисневих точок для максимального забезпечення пацієнтів ковідних (і не лише) відділень кисневою підтримкою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: