Тяжкохворим охтирчанам виділять 80 тис. грн. допомоги з міського бюджету

09.02.2022

Охтирчани, які потрапили в тяжку життєву ситуацію та не мають фінансових реурсів на її вирішення, мають можливість раз на рік звернутися до Охтирської міської ради із заявою про надання одноразової матеріальної допомоги, якає одним із видів адресної соціальної допомоги. Дана допомога надається громадянам, які постійно мешкають на території Охтирської міської територіальної громади та опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, пожежу тощо.

Питання щодо надання одноразової матеріальної допомоги жителям Охтирської міської територіальної громади розглядалося на засіданні комісії, яка відбулася днями в стінах мерії.

Під час засідання розглянуто 21 заяву осіб, які потрапили у складну життєву ситуацію у зв’язку з онкологічними та іншими тяжкими захворюваннями і дороговартісним лікуванням та 3 заяви у зв’язку із пожежею. Заявники отримають кошти на загальну суму 80 тис. грн після прийнятого відповідного рішення виконавчого комітету Охтирської міської ради.

Матеріальна допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей бюджету Охтирської міської територіальної громади.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: