Більше 70 закладів середньої освіти Сумщини потребують реконструкції харчоблоків

09.02.2022

На цьому наголосила заступник голови Сумської облдержадміністрації Олена БОЙКО, відвідавши Конотопську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №12.

«У 2022 році запроваджено нову ініціативу Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО щодо реконструкції харчоблоків в упорних закладах освіти регіонів, – говорила Олена Бойко. – Наразі більше 70 закладів потребують такої реконструкції. Облдержадміністрація спільно з органами місцевого самоврядування визначає пріоритетні об’єкти, які можуть вже в цьому році потрапити до президентської програми».

Водночас заступник голови облдержадміністрації зауважила, що обов’язковою умовою участі у цій програмі є співфінансування реконструкції харчоблоку за рахунок місцевих бюджетів, а також дотримання стандартів щодо харчування та облаштування відповідного простору в школах, які затверджені Міністерством розвитку громад та територій». «Тож сьогодні ми проводимо інспектування майбутніх учасників програми для того, щоб визначити, які заклади освіти за технологічними, конструктивними параметрами можуть стати учасниками програми з реконструкції харчоблоків на Сумщині», – додала Олена Бойко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: