Що відомо про лижника з Шостки, який представляє Україну на Олімпіаді-2022?

09.02.2022

Олексій Красовський – у складі збірної України на Олімпіаді-2022. Він родом із Шостки Сумської області. Батьки спортсмена, Олена та Руслан Красовські, які є тренерами з лижних перегонів, розповіли про сина Суспільному.

Руслан Красовський був першим тренером Олексія. А мама, Олена Красовська, очолювала Шосткинську ДЮСШ.

“У 2003-му році відкрилося відділення “Лижні гонки”, і нас удвох із чоловіком запросили працювати. Одним із перших учнів був наш син Олексій, йому було 8 років”, – згадує вона.

Олексій дуже працелюбний, він тренувався зі старшими дітьми, розповів батько спортсмена. “Головне – йому це подобалось. Він ніколи не пропускав, хоча було багато моментів таких важких. Він ходив до школи на другу зміну, вранці було ні з ким тренуватися. Одному це важко. Але він це здолав і зміг досягти таких результатів”, – говорить Руслан Красовський.

Йому допомагає те, що він спокійний, розсудливий і дуже розумний, – переконана Олена. “Він школу закінчив дуже гарно, в нього було 197 балів. Я вважаю, що в нього математичний склад розуму. Він дуже вдало закінчив Сумський державний університет – на бакалавра “Енергетичний менеджмент”, – розповіла вона.

“Є англійська приказка така, що до своїх дітей потрібно ставитися так, як до чужих, а до чужих – як до своїх. Тому я намагався не робити йому “поблажок”, бо це все розслаблює, а коли спортсмен знає, що в нього батько тренер, то це, навпаки, потрібен більший контроль”, – переконаний Руслан.

Олімпіада-2022 для Олексія Красовського – третя. Він змагається в усіх категоріях лижних перегонів. “Ми будемо сподіватися на 15 км класичним стилем. Це його гонка. Ми самі з чоловіком “класисти”. Хочеться побажати міцного здоров’я спортсменам, які беруть участь в Олімпійських іграх, щоб вони показали максимально високий результат, щоб це все було в задоволення”, – сказала Олена Красовська.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: