Усі медзаклади Сумщини виплатили заробітну плату

09.02.2022

На цьому наголосила заступник голови облдержадміністрації Олена БОЙКО, відповідаючи на запитання журналістів у Конотопській ЦРЛ.

За її словами, з 1 січня 2022 року за ініціативи Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО запроваджено підвищення заробітної плати для лікарів і для середнього медичного персоналу. Для лікарів тепер зарплата становить 20 тис. грн, для середнього медичного персоналу – 13500 тис. грн. Заробітна плата повинна бути не менша відповідно встановлених норм.

«На сьогодні нарахування і виплату заробітної плати по області здійснили абсолютно всі медичні заклади. Є певні труднощі з виділенням додаткового фінансування, але воно має вирішуватись у рамках коштів, які надійдуть за договорами НСЗУ, а також за допомогою місцевих бюджетів. Це питання з усіма лікарями проговорено і дефіциту виплати заробітної плати не має бути, – зазначила Олена Бойко. – Що стосується можливих звернень медичних працівників, що їх змушують писати заяви на звільнення чи переведення на нижчу ставку, нагадую, що в нас діє Сумський обласний контактний центр, на гарячу лінію якого звертатись медичні працівники, якщо такий факт відбувається».

Телефони для дзвінків:

(0542) 66-33-77 (безкоштовно для жителів м. Суми та Сумського району),

0-800-301-501 (безкоштовно для жителів Сумської області),

Також можна звернутися за електронною адресою: kol_centr@sm.gov.ua)

Заступник голови облдержадміністрації повідомила, що на сьогодні жодних звернень до контактного центру не надходило.

«Ми постійно знаходимося в комунікації з головними лікарями, щоб не допускали відповідного змушення працівників на звільнення чи переведення на понижену ставку, особливо, з урахуванням того, що зараз медична система працює в досить напруженому режимі, – підкреслила Олена БОЙКО. – Тому для нас важливо, щоб лікарі отримували гідну заробітну плату, і їх права щодо отримання законодавчо встановленої оплати за роботу жодним чином не були порушені».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: