На Охтирщині переформатували шкільне меню

09.02.2022

В одній з минулих публікацій під назвою “Фрітата, різото, омлет-скрембл, мінімум цукру та солі: чим годують учнів у школах?”, ми інформували про зміни в харчуванні учнів охтирських шкіл. Також тало відомо, що й  Чернеччинська сільська рада активно працює над створенням   фундаменту здорового харчування дітей. 

Із січня 2022 року заклади освіти Чернеччинської сільської ради перезавантажили шкільне харчування.

Якісне шкільне харчування неможливе без детального планування. Стратегічним плануванням займається керівник закладу освіти спільно з уповноваженими членами його команди. Щоб закупівлі пройшли успішно, потрібно розуміти: які саме продукти та в якій кількості закупити. Успіх закупівлі та розробки меню, страви якого сподобаються учням, залежить від комунікації цілої команди: централізованої бухгалтерії відділу освіти, керівника закладу, медичної сестри, комірника, кухаря, батьків та здобувачів освіти.

Складання самого меню – не менш відповідальна справа. Шкільні медсестри розраховують калорійність кожної страви. Приготування їжі контролюють відповідальні за організацію харчування: кухар і медична сестра. Саме вони стежать, щоб страви готувались із дотриманням усіх рекомендацій у технологічних картках.

Завдяки турботі сільського голови, депутатського корпусу, відділу освіти заклади освіти Чернеччинської сільської ради готові до змін у шкільному харчуванні та будуть популяризувати серед дітей основи здорового харчування.

На фото можна переглянути шкільне меню. Одразу кидається в око збільшення овочів, молочних продуктів, фруктів, а також  цільнозерновий хліб замість звичайного білого чи чорного. Тож сподіваємося, що школярі вподобають  нове меню та почнуть істи більше клітковини та вітамінів, а не рафінованої, солодкої  їжі.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: