На Сумщині реставрують колишню Чоловічу гімназію

09.02.2022

На Охтирщині тривають роботи з реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення – колишньої Чоловічої гімназії, а нині – загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Б. Антоненка-Давидовича.

З дня створення цього навчального закладу з 1874 року до 2008 року тут жодного разу не проводився капітальний ремонт, тільки поточні косметичні. Єдине, що змінили свого часу – це теплі груби, які були по класах. Вони опалювалися через котельню, яка була у підвалі. Ці труби замінили на центральне опалення.

З 2008 року центральний корпус навчального закладу знаходився в стадії капітального ремонту і був законсервований, а дітей та вчителів переселили в інші приміщення.

У 2021 році вперше розпочаті реальні роботи. Проєкт реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення був внесений до переліку інвестиційних проєктів регіонального розвитку, що реалізуються коштом державного фонду регіонального розвитку.

Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 48,7 млн грн. З них 36 млн – гроші Державного фонду регіонального розвитку, решта — громади. Термін реалізації проєкту – 2021-2022 роки, пише Охтирська ОТГ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: