Студенти СНАУ навчаються у Чехії за обміном

10.02.2022

На початку лютого  троє студентів Сумського національного аграрного університету пройшли ретельний відбір та поїхали навчатися до Чехії на весняний семестр. Учасниками обміну за програмою Erasmus+ стали: Клименко Яна (4 курс факультет економіки та менеджменту), Середа Олександр та Сергієнко Лілія ( 4 курс юридичний факультет), саме вони наступні 5,5 місяці навчатимуться на факультеті агротропічних наук у Празі.

Навчання по даній програмі обміну у Чеському університеті природничих наук є безкоштовним, студенти отримуватимуть стипендію у розмірі 800 євро на місяць, якою зможуть покрити витрати на проживання, харчування, користування місцевим транспортом. Кошти на страхування, візу, проїзд тощо – покриваються окремо (275 євро).

Ось що розповіла про перший тиждень перебування закордоном студентка 4 курсу юридичного факультету Лілія Сергієнко:

“Ми встигли відвідати різні історичні пам’ятки Чехії, купити необхідні речі, познайомитись із сусідами по гуртожитку. Люди дуже привітні та доброзичливі. Країна дуже мальовнича, та деколи нагадує мені Львів. Викладачі спілкуються на рівних зі студентами та завжди готові допомогти та піти на зустріч. Я встигла познайомитись зі студентами з Нідерландів, Болгарії, Америки, Словенії, Індії. Розклад ми обираємо самостійно, тому це чудова можливість обрати саме ті предмети, які дійсно цікаві. З англійською немає жодних проблем, але мені б ще хотілось вивчити чеську, щоб мати змогу спілкуватись з місцевими та краще розуміти надписи, вивіски тощо. Планую за ці місяці зануритися у життя іноземних студентів, зрозуміти краще культуру Чехії та отримати нові знання і досвід”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: