У Сумах влаштували арт-терапію для вихованців спеціальної школи

11.02.2022

Майстер-клас з малювання кольоровою крейдою для вихованців спеціальної школи організували 10 лютого в Сумській обласній бібліотеці. Захід відбувся в просторі “Резиденція тиші”, що створили в закладі місяць тому.

Зі школи підлітки прийшли з заготовленими завчасно ескізами. Тематика робіт – тиша, радість і дитячі мрії. Малюють під музику.

Вікторія Аксьонова – вихованиця Сумської спеціальної школи, малює свою мрію – Ейфелеву вежу. Дівчина розповідає: “Майстер-клас мені дуже подобається, тому що тут тиша, можна спокійно помалювати. Ми тут виступаємо, а ще тут дуже гарно”.

Артем Багінський – вихованець Сумської спеціальної школи вирішив малювати підводний світ, риб, водорості.

Для цих дітей малювання – це і частина терапії, говорить їхній учитель Андрій Левік. Чоловік розповідає: “Дуже важлива арт-терапія: і театральна, і ізо-терапія. Дітки поринають у світ заспокоєння, вони мріють в цей час, вони щось уявляють яскраве, гарне в житті, для них це дуже необхідно”.

Обласна бібліотека понад п’ять років співпрацює із сумською спеціальною школою, запрошуючи її вихованців на різні заходи, розповіла бібліотекарка Лариса Пермінова.

Майстер-клас з малювання – це п’ятий захід, що відбувається у просторі “Резиденція тиші”. Концепцію простору сумські бібліотекарі презентували у конкурсі на найкращий офлайн-проект, перемогли та отримали на реалізацію 1000 євро. Простір включає аудіообладнання, крісла-мішки, каремати та ширми.

Наступний захід, який запланували в “Резиденції тиші” в бібліотеці, – це інтерактивний майстер-клас з малюнкового театру “Камішібай” для дітей 4-9 років. Його тут планують організувати приблизно за тиждень.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: