Старт-лист на чоловічий спринт Олімпіади-2022: коли бігтимуть українці?

11.02.2022

Першим розпочне спринт Дмитро Підручний.

П’ятою гонкою на Олімпійських іграх у Пекіні стане чоловічий спринт. У ньому виступлять 94 біатлоністи, серед них і чотири представники України.

Перед оголошенням старт-листу тренер чоловічої збірної України Олексій Кравченко розповів Суспільне Спорт, що склад команди на спринт залишиться незмінним у порівнянні з індивідуальною гонкою.

Тож, бігти спринт мають Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко та Богдан Цимбал. У старт-листі їх розподілили по чотирьом стартовим групам.

Першим чоловічий спринт має бігти Дмитро Підручний – він отримав 15-й стартовий номер. Замикатиме другу групу Артем Прима (60-й номер), а ось Антон Дудченко розпочне спринт під 70-м номером. Останній з українців – Богдан Цимбал – бігтиме гонку 81-м.

Старт-лист чоловічого спринту (старт – о 11:00)

15. Дмитро Підручний

60. Артем Прима

70. Антон Дудченко

81. Богдан Цимбал

Більшість фаворитів групи розпочне гонки у першій стартовій групі. Французи Сімон Дестьйо та Кантен Фійон-Майє розпочнуть гонку під 2-м та 18-м номерами, норвежці Ветле Шостад Крістіансен, Йоганнес Бьо та Тарьєй Бьо – під 8-м, 16-м та 27-м. Також у першій групі представник ОКР Алєксандр Логінов (10-й стартовий номер) та білорус Антон Смольський (24-й).

Серед пізніх стартових номерів варто відзначити норвежця Штурлу Легрейда, який отримав 40-й номер та шведа Себастьяна Самуельссона – лідера заліку сезону Кубка світу у спринті. Самуельссон розпочне гонку під 56-м номером. Раніше за шведа бігтиме спринт німець Йоганнес Кюн – 40-й номер.

Повні старт-листи на чоловічий спринт – тут.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: