Кардіо тренування: працюємо над витривалістю

11.02.2022

Малорухливий спосіб життя, лінь, апатія згубно впливають не тільки на наш емоційний фон, а й в першу чергу на фізичне самопочуття. Легке домашнє кардіо тренування допомагає покращити здоров’я, підтримати спортивну форму тіла та повернути відчуття бадьорості.

Вправи для домашнього кардіо

Не бійтеся, що вам доведеться витрачати надто багато часу – коротка розминка тривалістю 30 хвилин наситить позитивом та енергією на весь день.

Єдине правило – дотримуватися регулярності і не дозволяти ліні перемогти вас.

Для кардіо тренування підходять:

біг;

берпі;

стрибки;

випади.

Біг

Стати рівно, ноги разом. Починайте бігти, високо піднімаючи коліна (що вище, тим краще). Якщо витягнути руки і щоразу торкатися колінами долонь, то контролювати правильність виконання вправи набагато простіше. Під час бігу ефективно працюють підколінні сухожилля, м’язи литок, стегон. Пам’ятайте про дихання: якщо неправильно дихати, в організм не потраплятиме кисень.

Берпі

Берпі допомагає зміцнити м’язи, розвинути спритність, покращити кровообіг та спалити зайві калорії. Для берпі присядьте, впріться відкритими долонями в підлогу, відстрибніть назад. У вас вийде класична планка. Так само стрибком підтягніть ноги у вихідне положення і вистрибніть вгору, високо підіймаючи рівні руки.

Стрибки

Універсальна вправа для підтримки тонусу тіла – стрибки. Одразу з’являються асоціації з дитячими іграми. Станьте рівно, ноги разом, руки розведіть в боки. Починайте стрибати і розводити в різні сторони руки-ноги. Збоку ви нагадуватимете стрибаючу літеру “Х”. Якщо така розминка здається вам надто нудною, додайте скакалку. Тренажер з дитинства допомагає покращити кровообіг, розвинути координацію. Під час стрибків на скакалці спину тримають прямо, а коліна – зігнутими. Ваші рухи тіла повинні бути пружинистими. Скакалка тренує литки, підтримує у тонусі руки, плечі, спину.

Випади

Хочете ідеальні пружні сідниці? Без випадів не обійтись. Крім того, що цей елемент тренування допомагає підтягнути тіло, він ще й обов’язкова складова частина домашнього кардіо. Правильні випади роблять так: станьте рівно, ноги на ширині плечей, зробіть однією ногою крок уперед, а іншу відведіть назад. Починайте опускатися доти, доки не торкнетеся коліном підлоги. Коліно передньої ноги зігнуте під прямим кутом і тримає всю вагу тіла. Повторіть для іншої ноги.

Після кардіо тренування рекомендуємо зробити легку розтяжку – так попереджають крепатуру.

Автор: Єлизавета Терьохіна

Джерело: Decathlon Blog in Ukraine

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: