За тиждень поліція Сумщини склала 42 протоколи за порушення правил карантину

11.02.2022

Профілактичні заходи, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, за участю поліції та держпродспоживслужби, спрямовані на перевірку дотримання суб’єктами господарювання та громадянами карантинних обмежень.

Ці обмеження передбачають: обов’язкове носіння засобів індивідуального захисту у громадських місцях та транспорті; термометрію на входах до ринків, закладів торгівлі та харчування; наявність розмітки на підлозі для дотримання соціальної дистанції між клієнтами закладів торгівлі; наявність на входах у заклади дезинфікуючих засобів.

Співробітники Сумського районного управління поліції, поліцейські інших територіальних підрозділів області, спільно з представниками держпродспоживслужби, проводять превентивні заходи, спрямовані на забезпечення захисту населення від поширення інфекційної коронавірусної хвороби (COVID-19). Зокрема, здійснюється перевірка суб’єктів господарювання – закладів громадського харчування, торгівлі, розважальних закладів. При цьому проводиться і профілактична робота з громадянами, щодо попередження та необхідності дотримання карантинних вимог.

За період з 2 по 8 лютого на території Сумської області поліцією під час проведення перевірок з дотримання карантинних заходів було складено 42 протоколи за ч.1 ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб від двох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: