На Сумщині презентували місцеві археологічні знахідки

11.02.2022

Нещодавно Вороніж відсвяткував 830 років, проте археологічного підтвердження цьому не було. Але влітку минулого року на території селища було знайдене поселення, яке є значно старше за віком від офіційної дати.

Наразі науковці досліджують віднайдену кераміку. Презентував загалу історичні рештки викладач-археолог Іван Кедун із Ніжина. Також археологи віднайшли фрагмент кресала, фрагмент точильного бруска, фрагмент стріли.

Наразі необхідні подальші дослідження аби з’ясувати розмір місця проживання давніх людей та його статус: поселення це чи городище. Але вже зараз науковці зазначають, що поблизу нього є ще два подібних, Одне з них – на теритрії Шостки.

Міський голова Микола Нога, який був присутній на презентації висловив впевненість, що археологічна діяльність на території Шосткинської територіальної громади буде продовжена вже цього літа.

Загалом пошуковці передали Шосткинському краєзнавчому музею понад 300 предметів археології. Тут називають подібні знахідки перлинами фонду музею.

Раніше Шосткинський краєзнавчий музей отримав археологічні знахідки приблизно 11 сторіччя, окремі екземпляри були знайдені на берегах річки Шостка. Вони представлені наразі в експозиції музею.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: