Громада на Сумщині купила власні дерева для опалення за 1,5 мільйони гривень

11.02.2022

Самі собі продали трухлу деревину. У Степанівській громаді спиляли аварійні дерева та віддали їх на опалення навчальних закладів. Втім, по тендеру провели 1,5 мільйони гривень на закупку твердого палива. Як наслідок, навчальні заклади можуть залишитись без опалення. Керівники шкіл та садочків говорять: дров завезли менше, ніж потрібно. Та крім цього, вони не кращої якості.

У Підліснівці знаходиться одразу два навчальних заклади – школа та дитячий садок. Разом – більше  вихованців. Директорка закладу занепокоєна що до кінця опалювального сезону їм може не вистачити дров для опалення. Підприємець, який виграв тендер привіз значно менше дерева та ще й не дуже гарної якості.

“Кожного року нам привозили дуб та ясен. Цьогоріч ми розраховували також отримати їх, але привезли інше. Була і береза, і клен. Те, що завозили, те і приймали “, – розповіла Аліна Вода, дирпекторка Підліснівської ЗОШ.

А все через те, що замість дерев твердих порід, як це прописано у тендері, у заклади завезли дерева, які спилювали безпосередньо у громаді. Вартість кубу склала 1159 грн.

За даними освітян, деревина, яка залишилися вистачить максимум до кінця лютого. Відтак аби діти не замерзали, скорі ш за все оголосять черговий тендер та витратять на нього кошти, які заклали на наступний рік.

Деталі – у сюжеті:

СТС

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: