“Є шанси на високі позиції у персьюті”: Тренер – про результати українців у спринті Олімпіади-2022

12.02.2022

Збірна України з біатлону взяла участь у чоловічому спринті. І за підсумками гонки відібралася у гонку переслідування: Дмитро Підручний та Артем Прима фінішували у топ-15, а Антон Дудченко замкнув топ-60.

Результати Підручного та Прими могли бути і вищими. Проте на “стійці” обидва біатлоністи не закрили по одній мішені та втратили шанси на боротьбу за топ-10.

Попри фініш лише у топ-15, результати Підручного та Прими є їхні особистими рекордами на рівні Олімпійських ігор. Причому Дмитро Підручний вдруге поспіль покращив свій результат на Зимових Олімпіадах: в індивідуальній гонці він фінішував 18-м.

Після гонки головний тренер збірної України Юрай Санітра, який уперше був присутнім на трасі після виходу із самоізоляції, дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, у якому оцінив виступ біатлоністів.

Санітра відзначив виступ Підручного та Прими. Але визнав: в умовах конкуренції на Олімпіаді навіть однієї хиби забагато для боротьби за високі місця.

Про результат Підручного та Прими

“Підручний та Прима пробігли дуже хороший старт. Боролися з самого початку, бігли сміливо, добре відстріляли лежачи. Але по одній хибі на “стійці” – цього було забагато. Норвежці дуже сильно пробігли, та й Самуельссон показав хороший результат. Тому два спортсмени у топ-15 – хороший результат перед завтрашньою гонкою переслідування”.

У якому стані Підручний та Прима після гонки

“Говорив з Підручним – майже половину програв на останньому колі. Трохи підсів та спину відчув. Артем Прима добре боровся – гадаю, що і похолодало, і траса стала іншою. Не можу щодо його виступу щось говорити – ризикував на стрільбі та боровся до останнього”.

Про виступ Антона Дудченка та Богдана Цимбала

“Цимбал і Дудченко? Їхня стрільба стоячи нам була потрібна у Прими та Підручного. Не впоралися хлопці зі стрільбою лежачи, там трохи дурні хиби: між третім та четвертим пострілами чекаєш, поки зміниться вітер. Не було зосередженості. Чи вплинуло хвилювання? Тут треба дивитися на ці умови, висоту. Щодня вони різні: сьогодні можеш добре відбігати, але завтра відчуєш цю висоту, умови, трасу, на якій немає де відпочити. Треба просто працювати”.

Про плани на подальші гонки

“Будемо готуватися до завтра, є хороші шанси поборотися за високі позиції у Підручного та Прими. А Дудченко та Цимбал вже сьогодні розпочинають підготовку до естафети, до неї залишилося лише три дні”.

Календар чоловічих гонок на Олімпіаді-2022 з біатлону

Неділя, 13 лютого, 12:45. Гонка переслідування (чоловіки)

Вівторок, 15 лютого, 11:00. Естафета (чоловіки)

П’ятниця, 18 лютого, 11:00. Масстарт (чоловіки)

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: