У Сумах вогнеборці двічі приборкували пожежі господарчих споруд

13.02.2022

12 лютого о 16:11 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу господарчої споруди по вул. Карбишева обласного центру. На гасіння направили черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив покрівлю, стіни та речі домашнього вжитку. Ускладнювало ситуацію те, що споруда була дерев’яна. О 16:23 вогнеборці пожежу локалізували, запобігши подальшому поширенню загоряння, а о 16:31 – ліквідували.

Одночасно з цим о 16:31 черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини був викликаний на вул. 5-та Продольна у м. Суми. Вже за сім хвилин вогнеборці прибули на місце виклику.

Як було встановлено, на момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу горіння відбувалося на першому поверсі та через міжповерховий отвір, в якому знаходилася драбина, відбувалося розповсюдження полум’я на другий поверх та покрівлю. Ускладнювали ситуацію конструктивні особливості покрівлі, а також те, що вона була утеплена тирсою, самі ж приміщення споруди були захаращені домашніми речами.

Через сильне задимлення в осередку пожежі вогнеборцям довелося працювати у захисних апаратах. Для забезпечення безперебійної подачі води на гасіння від найближчого пожежного гідранту була прокладена рукавна лінія. Ліквідація пожежі проводилося як зсередини споруди, так зовні, для чого рятувальникам довелося скористатися висувними драбинами.

О 18:01 загоряння вдалося локалізувати, запобігши поширенню пожежі на всю споруду та розташований поруч триповерховий житловий будинок. О 18:56, використавши близько 30 т води, загоряння ліквідували.

Всього на гасіння цих двох пожеж залучалося 20 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: