Військовий із Сумщини отримав умовний термін за те, що самовільно залишив військову частину

14.02.2022

Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська 7 лютого виніс вирок уродженцю селища Свеса, який двічі самовільно залишав військову частину без поважних причин.

Як довело слідство старший солдат вчинив злочин в умовах особливого періоду. Так, 9 вересня 2021 року він самовільно залишив військову частину А3750, яка дислокується за адресою: м. Дніпро, вул.Надії Алексєєнко, 42А, без поважних причин, час проводив на власний розсуд, не приймаючи мір для повернення до військової частини А3750, про своє місцезнаходження до органів військового чи цивільного управління не заявляв. В подальшому, 15 вересня 2021 року, він самостійно прибув до військової частини А3750.

Аналогічний злочин чоловік вчинив і 11 жовтня, коли самовільно залишив військову частину до 18 жовтня.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений, свою вину визнав повністю і зазначив, що самовільно залишив військову частину у зв`язку із особистими проблемами. Зокрема з поганим станом здоров`я.

Суд визнав свесянина виним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України та призначив йому покарання три роки позбавлення волі. Щоправда, цим же вироком звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим терміном.

Ямпіль.Info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: