У Сумах хочуть запобігти знищенню об’єктів природно-заповідного фонду

14.02.2022

Сумський департамент інфраструктури оголосив тендер на проведення спеціальних заходів, спрямованих на запобігання знищенню чи пошкодженню природних комплексів територій та об’єктів природно-заповідного фонду на території обласного центру.

Зокрема, йдеться про санітарне утримання та догляд за пам’ятками природи «Липові насадження», «Дуби» на вулицях Олександра Аніщенка, Герасима Кондратьєва, Петропавлівська, Сергія Табали.

У документації зазначається, що перелік зелених насаджень, які підлягають догляду, – 394 од:

390 од. лип розташовані в центральній частині міста, по обидва боки проїжджої частини вулиці Петропавлівська, від провулку Малиновського (Сумський будівельний коледж) до вулиці 20 років Перемоги, дві липи розташовані на схід від рогу вулиць Петропавлівська та Малиновського. Дерева ростуть чотирма рядами вздовж пішохідних алей;

4 од. дубів розташовані на вулиці Петропавлівська, 102; по вулиці Герасима Кондратьєва, у дворі жилого будинку 127/1; по вулиці Олександра Аніщенка на подвір’ї буд. 3/1; на вулиці Сергія Табали 52б

Загальна площа земельної ділянки де висаджені дерева – 1,024 га. За 100 тисяч гривень підрядник має здійснювати систематичне збирання та вивезення сміття, опалого листя та гілля за весь період надання послуги, косити трав’яну рослинність не рідше 3-х разів, видаляти бур’яни в пристовбурних лунках дерев по мірі необхідності, розпушувати пристовбурні лунки та удобрювати усі 394 од. дерев, підсипати родючий шар ґрунту у пристовбурних лунках дубів у кількості 4-ри од., поливати молоді дерева та доглядати за інформаційними табличками, що встановлені на об’єктах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: