У 2022 році договори з НСЗУ отримають 127 медустанов Сумщини

15.02.2022

Директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія МІЛЮТІНА обговорила з керівниками закладів охорони здоров’я Сумщини особливості надання медичної допомоги в області за Програмою медгарантій у 2022 році.

Разом із заступником голови облдержадміністрації Оленою БОЙКО Вікторія Мілютіна поспілкувалися в онлайн-форматі з керівниками лікувальних закладів області та обговорили ряд актуальних питань. Крім того, зазначалося, що директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ безпосередньо відвідає ряд лікарень з метою ознайомлення з особливостями їх роботи у контексті співпраці з Національною службою здоров’я України.

За її словами, у Програмі медгарантій на 2022 рік передбачено 38 пакетів послуг. Зокрема, до національної програми додалися нові пакети – «Хірургічні операції дорослим і дітям в умовах стаціонару одного дня» та «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях». Серед пріоритетних медичних гарантій на 2022 рік залишається лікування інфарктів, інсультів, онкологія, охорона материнства та дитинства тощо.

Перш за все, Вікторія Мілютіна розповіла, що цьогоріч договори з НСЗУ на Сумщині отримають 127 провайдерів медичних послуг, зокрема 95 – це первинна медична допомога, 54 – спеціалізована медична допомога. Сума усіх договорів складе понад 4,4 мільярда гривень, яка може змінюватися у зв’язку із проведенням перерахунків.

Загалом лікарням Сумської області підтверджено 554 пакети послуг. За кількістю підписаних пакетів лідерами є Конотопська ЦРЛ імені академіка Михайла Давидова – 23, Роменська ЦРЛ – 21, Сумська обласна клінічна лікарня – 21.

Під час обговорення було підкреслено, що джерелом для здійснення перерахунків та укладання договорів є електронна система охорони здоров’я. Тому Олена Бойко наголосила на необхідності ретельного внесення медичної звітності та заповнення коректних даних. Від цього залежатимуть розміри контрактів.

Окрім того, присутні детально обговорили, як розраховуватимуться тарифи на лікування коронаварісних хворих, які коефіцієнти будуть застосовуватися при проведенні обрахунку за фактично надані медичні послуги, розглянул

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: