Опозиціонери Сумщини віддали шану учасникам бойових дій на території інших держав

15.02.2022

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, також цей день присвячений роковинам виведення радянських військ з Афганістану.

«Сьогодні ми віддаємо глибоку шану всім, хто пройшов через жахи афганської війни та брав участь у інших локальних конфліктах. Ми поділяємо біль тих, чиї рідні та близькі не повернулися додому. Я хочу подякувати всім воїнам-інтернаціоналістам за мужність і героїзм, високу відповідальність, за їхній внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління», – наголосив голова Сумської регіональної організації ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, перший заступник голови облради Олександр Стрельченко, зазначивши, що партійці області й надалі підтримуватимуть і допомагатимуть афганцям та їхнім сім’ям.

Через десятиліття після війни в Афганістані ветерани та воїни-інтернаціоналісти показують приклад дружби та взаємодопомоги. Сьогодні, коли їм глибоко за 50, виникають такі життєві питання, як проблеми зі здоров’ям, працевлаштуванням. Будь-яка, навіть невелика, підтримка для них суттєва і має значення.

«Рішення Конституційного суду щодо відновлення всіх соціальних пільг, яких незаконно позбавили афганців, має бути виконане. Право воїнів-афганців, ветеранів на підтримку та захист з боку держави повинно бути відновлено», – сказала під час мітингу-реквієму у Шостці секретар міськради, представниця ОП-ЗЖ Ганна Пилипейко.

Із 160 тисяч осіб, які виконували свій інтернаціональний обов’язок у Афганістані,  3,5 тисячі – мешканці Сумщини. 137 із них не повернулися з тієї війни, троє зникли безвісти, 350 залишилися інвалідами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: