На Шосткинщині минулого року притягнули до відповідальності за хабарництво 52 людей

15.02.2022

Шосткинською окружною прокуратурою у сфері запобігання і протидії корупції поза межами кримінального провадження у межах, наданих законом повноважень вживаються заходи щодо притягнення осіб до відповідальності за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень, виявлення причин та умов, що сприяли їх вчиненню, а також невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції» в інший спосіб.

Зокрема, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» окружною прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, у 2021 році внесено 27 подань керівникам органів, підприємств, установ, організацій з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню пов’язаних з корупцією правопорушень, невиконанню вимог зазначеного Закону в інший спосіб. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 25 осіб.

Упродовж 2021 року за участі прокурорів Шосткинської окружної прокуратури та її відділів судами розглянуто 75 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, з яких 1 протокол за ст. 172-4 («Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності»), 67 – за ст. 172-6 («Порушення вимог фінансового контролю») та 7 – за ст. 172-7 («Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів») Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами вказаних судових розглядів визнано винними осіб за 52 протоколами та на них накладено адміністративні стягнення у виді штрафу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: