За рік сумські лісівники витратили півмільярда

16.02.2022

Зібрати насіння, виростити якісний посадковий матеріал, висадити сіянці в землю, а потім старанно роками доглядати їх, оберігати ліси від пожеж, шкідників, хвороб та браконьєрів та багато іншого – усе це щоденні турботи лісівників. Про це під час розгляду питання результатів лісокультурного виробництва у 2021 році та завдань на 2022 рік на колегії Сумського ОУЛМГ розповів заступник начальника управління Олександр Забара.

Він зазначив, що на проведення комплексу всіх лісогосподарських робіт сумські держлісгоспи направили 2021 року близько півмільярда власних коштів. У витраченій сумі – заходи щодо висадження молодого лісу та ретельного догляду за ним. В результаті відтворили лісів на площі понад півтори тисячі гектарів, у тому числі створили 53,5 га захисних насаджень. Висіяли близько 10 га лісових розсадників та висадили близько 30 га плантацій новорічних ялинок. Заготівлю насіння лісових порід збільшили майже втричі. Замість запланованих 24,2 т заготовили 60,2 т. Загалом запланували висадку молодого лісу на площі 14717 га.

На 121% до плану було проведено заходи щодо формування та оздоровлення лісів. Заходи щодо догляду за лісом за площею виконали на 102% та 114% за ліквідною масою, заходи у молодняках – на 104% за площею.

Оберігаючи ліси від пожеж, сумські лісівники створили 1288 км нових мінералізованих смуг та провели догляд за раніше створеними мінералізованими смугами протяжністю 11148 км.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: