На Краснопільщині порахували диких тварин

16.02.2022

Упродовж першої половини лютого 2022 року користувачі мисливських угідь ДП «Краснопільське лісове господарство», Краснопільська РО УТМР, ТОВ СМГ «Бобрицьке» та МРГ «Ліси Сумщини» провели щорічний обов’язковий облік диких тварин – таксацію­ за участю фахівців Краснопільського відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сумського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, відділу природно-заповідного фонду та біоресурсів Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської обласної державної адміністрації, відділу лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Таксацію проведено методом шумового прогону на пробних площах, спостережень з мисливських веж, методом картування слідів, обліку підгодівлі на місцях та за даними річних спостережень, відображених у щоденниках єгерської служби.

У ході проведених заходів, встановлено, що основними видами тварин в мисливських угіддях є: заєць, козуля, кабан, лисиця, олень благородний та плямистий, лось, єнотоподібна собака, куниця лісова та кам’яна, горностай, білка, сіра куріпка. Під час обходів, хворої дичини, трупів загиблих тварин та птиці не виявлено.

Аналіз результатів таксації свідчить, що більшість мисливських тварин у лісах знаходиться в межах оптимальної чисельності, тобто забезпечено раціональне та невиснажливе використання дикої фауни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: