У сумському виші започаткували тренінги для майбутніх абітурієнтів

16.02.2022

Школярі вчаться долати стрес під час іспитів. Хвилювання є причиною 20% помилок на іспитах та ЗНО. Як цьому зарадити та морально налаштуватися, знають у Сумському державному університеті. У виші започаткували серію тренінгів для випускників.

Автор проєкту – студент СумДУ, голова студентської ради при Сумській облдержадміністрації Микита КОВАЛЕВСЬКИЙ. За його словами, працювати над «ЗНО без стресу» почав після жахливого випадку, що три роки тому сколихнув Суми. Йдеться про суїцид через тестування.

До проєкту Микити Ковалевського долучилися психологи університету, викладачі та студенти. Їхні тренінги пройшли вже кілька сотень школярів. «Вони успішно склали ЗНО. Ми проводили вступну і вихідну анкету, коли перевіряли їхні емоції «до» та «після». Також моніторили їхні результати ЗНО. Виявилося, що ті страхи, які були, вони побороли», – каже Микита Ковалевський.

Втім, чи не більше за випускників хвилюються їхні вчителі, бо бачать, що діється з дітьми. Саме через стрес в останню мить можна перекреслити правильну відповідь або впасти в ступор. «Із нульовим, чистим листком… Це не відсутність знань. Це хвилювання», – пояснила доцент, кандидат економічних наук Лариса ВАЛЕНКЕВИЧ.

Своєю чергою, автор проєкту прагне масштабувати його на всю Україну, а також долучити усіх, хто потребує допомоги.

«Багато школярів звертали увагу на те що на їхній емоційний стан впливають батьки і вчителі. Вони також хвилюються. Можуть інколи нагнітати ситуацію. Через це в наступних проєктах ми будемо залучати і вчителів, і батьків», – каже ініціатор проєкту.

Усе це заради настрою, з яким випускники заходять до аудиторії, щоб не дати страху чи невпевненості розхитати свій результат.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: