Сумчанину посилили покарання за кримінальні “подвиги” на Чернігіщині

16.02.2022

7 років ув’язнення – 11 лютого такий вирок судді Чернігівського апеляційного суду проголосили для 31-річного раніше судимого сумчанина, який обвинувачували у серії крадіжок, грабежі та незаконному заволодінні двома транспортними засобами.

Про це  повідомив речник обласної прокуратури Валерій Литовченко.

За його словами, суд вирішив задовольнити апеляційну скаргу прокурора, подану на вирок Носівського районного суду від 23 жовтня 2021 року.

«Покарання, яке тоді призначили чоловіку – 6 років позбавлення волі. При цьому суд першої інстанції виправдав обвинуваченого за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами. Прокурор оскаржив це рішення і довів, що воно є занадто м’яким. До того мешканця Сум неодноразово притягували до кримінальної відповідальності. Він відбував покарання у 2012-2017 роках. Цього разу чоловіку інкримінували 5 епізодів злочинної діяльності, збитки від яких склали майже 42 тисячі гривень», – розповів Валерій Литовченко.

Він додав: злочини, про які йдеться, були скоєні у Ніжині та Ніжинському районі.

Суд другої інстанції визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 186, ч. 2 ст. 289 КК України. Остаточне покарання – 7 років позбавлення волі.

val.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: