Шосткинських школярів навчатимуть IT та розвитку стартапів

17.02.2022

Начальник управління економіки Шосткинської міської ради Дар’я Гребенюк поінформувала, що між Шосткинською радою та підприємством «Фармак» підписано меморандум про співпрацю. Він спрямований на соціальний розвиток. Один із його розділів передбачає і освітянську діяльність.

“Для Шосткинської міської територіальної громади запропоновано у цьому напрямку навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів у напрямках IT та підприємницької діяльності, а також стартапів. Відповідне навчання буде проводитися компанією «Арема», яка має досвід у цій сфері. Навчання буде тривати 10 місяців, у тому числі і у літній період. Розраховане на щотижневий курс – 4 години: 2 години – на IT, ще 2 години – на підприємницьку грамотність та стартапи. З загальноосвітніми навчальними закладами проведено роботу. Наразі набрано певну кількість учнів 9-10 класів”, – говорить Дар’я Гребенюк.

Найближчими вихідними планується вступний екскурс у відповідну програму за участю контактних осіб загальноосвітніх навчальних закладів та учнів. Враховуючи те, що відповідна спеціалізація наразі перспективна, у житті такі знання учням повинні знадобитися, вважає начальник управління економіки Шосткинської міської ради. Адже незабаром старшокласники будуть вступати до вузів і досвід у такому проєкті буде для них корисним.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: