Охтирські депутати звернуться до ВР щодо економічного паспорта українця

18.02.2022

На одній із наступних сесій Охтирської міської ради депутати мають намір звернутися до Верховної Ради України щодо невідкладного ухвалення законопроєктів, які передбачають запровадження економічного паспорта українця. Ось про що йдеться у даному зверненні:

“Наша країна багата на природні ресурси, але, на жаль, багато років надра України приносили прибутки тільки окремим громадянам, які з часом стали олігархами. Ці люди збагачувалися, в той час як мільйони сімей зводили кінці з кінцями.

Для справедливого розподілу природніх багатств Президент України Володимир Зеленський ініціював запровадження економічного паспорта українця та створення Фонду майбутніх поколінь.

Фонд відкриє іменні рахунки для кожного новонародженого громадянина України, а держава щороку буде перераховувати на них по 2 мінімальні зарплати.

У підсумку наші діти, внуки й наступні покоління громадян України отримають кошти на те, щоб оплатити своє навчання, або придбати житло в Україні. Фактично вперше в нашій історії держава інвестуватиме «живі» гроші в майбутнє кожного громадянина. Приклади розвинених держав, де вже діють аналогічні програми, показали дієвість та ефективність такої політики.

Ми переконані, що запровадження економічного паспорта створить кожному молодому українцю фінансову базу, яка допоможе більш упевнено входити в доросле життя.

Надра нашої країни повинні працювати на всіх громадян, а не лише олігархів”, – вважають охтирські народні обранці.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: