Де на Білопільщині можна сховатися під час надзвичайних ситуацій?

18.02.2022

В якому стані протирадіаційні укриття Білопільщини? Де вони розташовані? Чи обладнані всім необхідним? Ці та інші питання з огляду на воєнні дії на сході нашої країни останні майже вісім років хвилюють як співвітчизників, так і зокрема відповідні служби.

Не є винятком і Білопільщина. На сторінках районки і на сайті ми час від часу розміщуємо інформацію про місця, де можна пересидіти небезпеку, якщо, не дай, Боже, вона нам загрожуватиме.

В якому ж стані ці місця наразі і де вони розташовані? Про це попросили розповісти посадовців.

Перший заступник Білопільського міського голови Олександр Кожухов:

– На сьогодні на території Білопільської територіальної громади розміщено 17 споруд, придатних для укриття під час надзвичайних ситуацій. Чотири з них розташовано в сільській місцевості: у підвальних приміщеннях Ганнівсько-Вирівської школи (по вул. Глазуна, 40) та житлового будинку (по вул.Глазуна, 36А), а також у підвальних приміщеннях Павлівської школи (по вул. Хілкова, 21 та колишньої Ободівської школи (по вул. Шевченка, 11).

Безпосередньо у Білопіллі сім об’єктів протирадіаційних укриттів розміщені в підвалах організацій та установ: 20 Державної пожежно-рятувальної частини (по вул.Макаренка,5) відділу поліції (по вул.Соборній,78 ), міськради (по вул.Старопутивльській,35), Білопільської міської лікарні (по вул. Маяковського, 27), військкомату (по вул.Соборній, 44), Укртелекому (по вул.Старопутивльській, 47), філії Білопільського РЕМу Сумиобленерго (по вул.Сумській, 30).

Крім того, для таких потреб пристосовані підвальні приміщення житлових будинків по вулицях Сумська, 9; Соборна, 63; 40 років Перемоги, 3 та 5, Спаська, 28 та 30.

Зазначу, що на сьогодні в усіх цих підвальних приміщеннях, в тому числі й житлових будинків, є електроенергія. Наразі відповідні працівники проводять роботи з прибирання об’єктів.

У сільській місцевості об’єкти оцінені як обмежено готові. Всім старостам доручено проводити роз’яснювальну роботу з місцевим населенням.

Заступник Миколаївського селищного голови Ігор Федина:

– На території Миколаївської територіальної громади під місця, де можна пересидіти ймовірну надзвичайну ситуацію, більш-менш пристосовані підвали Миколаївської, Улянівської та Марківської шкіл. Крім цього, сховатися від небезпеки можна також і в підвалах Улянівської амбулаторії та Миколаївської лікарні.

Днями представники Сумського районного управління Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у сумській області Білопільської ДСНС перевіряли підвальні приміщення навчальних закладів й зробили висновок, що вони – у придатному стані.

15 лютого під час засідання виконкому голова селищної ради Сергій Пасько дав відповідне доручення щодо приведення у належний стан цих об’єктів. Зокрема слід забезпечити приміщення електроенергією, необхідним запасом води, встановити в них лавки тощо. Також голова дав доручення сільським старостам провести роз’яснювальну роботу з населенням.

Річківський сільський голова Микола Солодовник повідомив, що на території їхньої громади єдиним місцем для укриття населення у випадку надзвичайної ситуації слугують їхні погреби.

У Ворожбянській громаді станом на 16 лютого поки що не готові пояснити місцевим жителям про стан їхніх укриттів.

Перелік сховищ та протирадіаційних укриттів на території Білопільської громади можна знайти на сайті Білопільської міської ради.

Білопілля.City

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: