У Тростянці приборкали пожежу в житловому будинку

18.02.2022

17 лютого о 10:07 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в приватному житловому будинку по вул. Чкалова у м. Тростянець Охтирського району. Телефонувала дружина господаря, яка почула тріскіт та виявила задимлення у приміщенні, де знаходився твердопаливний опалювальний котел.

На гасіння прибув черговий караул 24-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як було встановлено, вогонь охопив дерев’яне перекриття та покрівлю над даним приміщенням. Ускладнювало ситуацію те, що стеля була облицьована пластиком. Також від температури горіння зазнав пошкодження електронагрівач води.

Щоб потрапити до безпосереднього осередку пожежі, вогнеборцям довелося розбирати конструкцію покрівлі. О 10:29 вогнеборці локалізували пожежу, запобігши її подальшому поширенню на весь будинок та розташовані поруч дві господарчі споруди. А об 11:02 загоряння ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення. Для запобігання таким випадкам обігрівайтеся відповідально!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: