Уродженка Сумщини написала книгу про кролевецьку яблуню-колонію

19.02.2022

У березні 2022 року побачить світ книга «Казка про дивовижну яблуню» авторкою якої є уродженка села Локня Оксана Думанська. У цій книжці втілилася містична версія появи яблуні-колонії на Кролевеччині, що сама по собі цілий яблуневий сад. Казка зацікавлює, захоплює і зворушує серця, єднаючи всі покоління історичним минулим нашого краю.

Довідково: Оксана Іванівна народилася в селі Локня, що на Кролевеччині. Виховувалася, як іронічно розповідає сама письменниця, «не в дитячому садочку, а на шкільному подвір’ї (батько працював директором школи у селі Тулиголове). Останні три десятки літ мешкає і продовжує творити у Львові. Наша землячка є авторкою книжок для дорослих і дітей.

Письменниця стала відомою завдяки книжкам «Графиня з Куткора», «Спосіб існування білкових тіл» (у перевиданні – «Школярка з передмістя»), «Оповідки з жіночої торебки», «Романи на одну ніч», «Хроніки пригод Гєня Муркоцького» та «Дитя епохи». Оксана Думанська також є авторкою психотерапевтичних оповідок серії «Казка-не казка, а батькам підказка», химерного роману «Вір – не вір, та не кажи: брешеш!» і збірки оповідань «Миколчині сни».

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: