Сумських поліцейських вчили, як правильно затримувати людей

21.02.2022

Сьогодні в Головному управлінні Національної поліції в Сумській області відбулися додаткові заняття за участю старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Євгенія Євтєєва та експерта Експертного центру з прав людини Сергія Іллюка.

На заході були присутні представники різних служб поліції обласного центру.

Основними темами обговорення стали аспекти затримання особи органами правопорядку та недопущення системних порушень прав людини на стадії затримання.

Старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Євгеній Євтєєв нагадав присутнім основні положення Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання та наголосив на необхідності дотримання прав людини в поліцейській діяльності.

До діалогу долучився експерт Експертного центру з прав людини Сергій Іллюк. Він акцентував увагу присутніх на основних аспектах затримання органами правопорядку, а також наголосив на недопущенні системних порушень прав людини на стадії затримання та проблематиці порушення прав малозахищених верств населення у діяльності поліції.

Працівники поліції слухали та конспектували надану інформацію, а по закінченню заходу отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: