У школах Сум провели тренування зі швидкої та безпечної евакуації

21.02.2022

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив керівництву управління освіти і науки довести до відома всіх учасників освітнього процесу інформацію про те, як діяти в разі виникнення нештатної ситуації.

Начальник профільного структурного підрозділу Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО повідомила, що це питання постійно в полі зору освітян. Проведено наради з керівниками закладів освіти та завідувачами господарством, перевірено внутрішні блоки оповіщення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення, оновлено розрахунок подачі транспорту при виконанні заходів із евакуації, вивчено стан утримання підвальних приміщень, вжито низку інших заходів, спрямованих на збереження життя дітей у випадку загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

Минулого тижня керівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти взяли участь у засіданні міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорили завдання, що на даний час стоять перед керівниками установ і закладів у питанні цивільного захисту, питання удосконалення методів взаємодії та відпрацювання алгоритму дій у надзвичайній ситуації в закладах освіти, медицини. Окрім цього, 14 і 15 лютого у 79 закладах освіти з учасниками освітнього процесу та персоналом провели тренування зі швидкої та безпечної евакуації.

«Кожен заклад, кожен директор має план дій на випадок, якщо необхідно буде евакуйовувати дітей. Завдання – зберегти життя дітей і зуміти передати їх батькам. Взагалі-то наші педагоги навчені були, і голови евакуаційних комісій, і директори шкіл, садочків проходили систематично навчання, курси цивільного захисту. Теоретично знають, як і що робити», – зазначила начальник управління освіти і науки.

Міський голова Олександр Лисенко доручив начальнику профільного структурного підрозділу надалі працювати в напрямку інформування учасників освітнього процесу про дії в разі виникнення надзвичайної ситуації з тим, аби потрібними знаннями володіли всі: «Кожна дитина повинна знати, як їй діяти в нештатній ситуації, щоб вона не панікувала, не боялася. Також потрібна взаємодія з батьками. Не виключено, що мобільного зв’язку може не бути, тож зараз потрібно донести до батьків необхідну інформацію».

Антоніна Данильченко запевнила, що відповідну просвітницьку роботу продовжать. Зокрема, охоплять нею учнів середньої та старшої школи, які з 21 лютого повернулися до закладів освіти.

Читайте також: Близько сотні одиниць: Під Сумами їде колона військової техніки

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: